Vazhdojnë aktivitetet e Policisë për sigurisë në trafik dhe zbatueshmërinë e masave anticovid

 

Drejtoria rajonale e policisë, Patrullat e policisë në Gjilan në implementim të Planit operativ, me qëllim të ngritjes së sigurisë në trafik gjatë periudhës kohore 21/23-01.2022, kanë gjetur parregullsi në komunikacion si dhe në mos zbatimin e masave anti-covid-19.

Ku për shkeljet dhe veprimet  ndaj shkelësve te ligjit janë ndërmarr  këto masa ligjore:

Mos respektimi i shpejtësisë së kufizuar    –   134

Mos respektimi i këmbësorëve    –     1

Drejtimi i mjetit pa patentë shofer   –   3

Rripi i sigurisë    –  21

Gjendja jo e rregullt teknike e automjetit   –  1

Skadimi i afatit të regjistrimit të automjetit  –  6

Kyçja e  pa rregullt në rrugën kryesore   –   3

Mosrespektim i urdhrit të policit   –  3

Mjetet pjesëmarrëse në trafik pa sinjalizim të duhur ndriçues   –   6

Xhamat e errët, vendosja e foljes ose materialit tjetër   –   3

Përdorimi i telefonit mobil gjatë drejtimit të mjetit   –  11

Kundërvajtje tjera, bazuar në ligjet në fushën e trafikut rrugor  –  113

Total  305  gjoba  

Policia e Kosovës vazhdon edhe aktivitetet e përbashkëta me inspektorët kompetent.

Gjatë tri ditëve të fundit në Rajonin e Gjilanit në bazë të ligjit 07/L-006 janë shqiptuar 251 gjoba në bazë të ligjit anti COVID-19, ndaj atyre që nuk kanë zbatuar këto masa.

Me këtë rast, Drejtoria Rajonale e Policisë në Gjilan, apelon qytetarët për respektim të masave COVID-19 të caktuara nga qeveria dhe institucionet shëndetësore, po ashtu inkurajon mediat dhe  qytetarët, dhe fton  që për të gjitha kundërvajtjet që mund të shkaktohen në komunikacion, të njoftojnë menjëherë policinë, stacionin më të afërt, apo përmes aplikacionit digjital ‘’Lajmëro Policinë ‘’dhe adresës info@kosovopolice.com  dhe në numrit kujdestarë : 192 ,qëllimi i Policisë së Kosovës është krijimi i një ambienti të qetë dhe prosperues për gjithë qytetarët./ZHEGRA IME/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.